Talojen purkaminen muurin vahvistamiseksi

 



"Teidän pitää lukeman huoneet Jerusalemissa, ja teidän pitää jaottaman huoneet vahvistaaksenne muureja." Jesaja 22:10


Läpi Raamatun meille opetetaan, että meidän tulee keskittyä sisäiseen ennen ulkoista. Ihmisillä on taipumus toimia päinvastoin ja työstää ulkopuoltaan sisäpuolen sijaan. Meillä kaikilla on ulkoinen muuri, jonka muut näkevät, mutta meidän ei pitäisi työstää ulkoapuolta sisäpuolen kustannuksella. Tätä tärkeää periaatetta voidaan soveltaa monilla elämän aloilla.


Henkilökohtainen Ulkonäkö


"Joidenka kaunistus ei pidä oleman ulkonaisissa hiusten palmikoissa ja kullan ympäri-ripustamisessa eli vaatteen puvussa, Vaan salainen ihminen ilman vikaa sydämessä, lakialla ja hiljaisella hengellä, se on kallis Jumalan edessä." 1. Pietari 3:3-4


Tämä kyseinen kohta puhuu naisille, mutta tätä periaatetta voidaan soveltaa myös miehiin. Meidän pitää näyttää edustavilta, mutta meidän ei pitäisi käyttää enemmän aikaa valmistautuaksemme päivään fyysisesti kuin mitä käytämme valmistautuaksemme hengellisesti. Olitpa mies tai nainen, se, kuka olet sisältä, on Jumalalle tärkeämpää kuin se, miltä näytät ulkopuolelta.


"Mutta Herra sanoi Samuelille: älä katso hänen muotoansa elikkä suurta kokoansa, sillä minä olen hyljännyt hänen: sillä ei se ole niinkuin ihminen näkee; sillä ihminen näkee sen mikä silmäin edessä on, mutta Herra katsoo sydämeen." 1. Samual 16:7


Julkikuva


Liiallinen huoli siitä, miltä näytät muiden silmissä, ei usein liity ollenkaan ulkonäköön tai vaatteisiin. Joidenkin ihmisten metaforiseen muurin kuuluu vain sen tekeminen, mikä hankkii heille julkista tunnustusta. Kun teemme asioita Herralle, meidän ei pitäisi tehdä niitä saadaksemme ylistystä ihmisiltä. Kyllä, haluamme olla rohkaisu ja esimerkki muille, mutta ensisijaisen syyn, miksi palvelemme kirkossa, tulisi olla Herra. Ihmiset eivät tiedä, kuinka paljon rukoilet tai luet Raamattuasi kotona, joten voi olla taipumus laiminlyödä näitä alueita. Käytätkö enemmän aikaa doktriinista väitteyyn Facebookissa kuin Raamatun lukemiseen? Sosiaalinen media voi olla ulkoinen muuri, joka saa sinut laiminlyömään sisäpuolen.


Pelastus


"Sillä sydämen uskolla me vanhurskaaksi tulemme, ja suun tunnustuksella me autuaaksi tulemme." Roomalaisille 10:10


Jotta ihminen todella pelastuisi, hänen on uskottava evankeliumi sydämessään. Muut uskonnot, jotka opettavat tekojen kautta pelastumista, keskittyvät ulkoiseen. Kaste, synneistä kääntyminen, ehtoollinen jne. ovat kaikki ulkoisia tekoja, jotka eivät voi pelastaa. Ihmisten täytyy ensin pelastua, ja sitten toivottavasti he rakastavat Herraa tarpeeksi alkaakseen rakentaa hyvien töiden muuria.


"Sinä sokia Pharisealainen! puhdista ensin juoma-astia ja ruoka-astia sisältä, että myös ulkonainenkin puoli puhtaaksi tulis." Matteus 23:26


"Valistakoon teidän valkeutenne ihmisten edessä." Se on tärkeää,  mutta huolehditaan siitä, että ulkoinen vastaa sisäistä. Kaupunki rakennetaan ensin ennen ulkomuurin lisäämistä. Ulkopuolen tulee olla sisäpuolen ulosvirtaus.


Tässä on artikkeliin liittyvä saarna:

https://web.archive.org/web/20150109003546/http://www.kjvprophecy.com/090308p.mp3


Kirjoitus on käännös Pastori Andersonin "Breaking Down the Houses to Fortify the Wall" artikkelista:

 https://sanderson1611.blogspot.com/2016/07/breaking-down-houses-to-fortify-wall.html


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ykseys-harhaoppi tasoittaa tietä Antikristukselle

Mitä Apostolien teot 2:38 opettaa pelastuksesta?

Jeesus Vietti 3 Päivää ja 3 Yötä Helvetissä