Ykseys-harhaoppi tasoittaa tietä Antikristukselle


Raamattu tekee selväksi, että Antikristus tulee olemaan erittäin vakuuttava. Monet pelastumattomat ihmiset kaikkialla maailmassa tulevat harhaanjohdetuiksi, ja siihen on syynsä. Idea otsassa olevasta merkistä tuli alun perin Jumalalta, ei Paholaiselta. Raamattu mainitsee merkin, joka laitetaan niiden otsaan, jotka ovat vanhurskaita. Ensimmäinen maininta tästä merkistä löytyy Hesekielin luvusta 9:4, ja se tulee uudelleen esiin muutaman kerran Ilmestyskirjassa.


"Ja Herra sanoi hänelle: mene Jerusalemin kaupungin lävitse, ja kirjoita ne miehet heidän otsissansa, jotka huokaavat ja huutavat sitä kauhistusta, joka siinä tapahtuu." Hesekiel 9:4


"Ja sanoi: älkäät maata eikä merta eikä puita vahingoittako siihenasti kuin me merkitsemme meidän Jumalamme palveliat heidän otsissansa." Ilmestyskirja 7:3


Paholainen ei ole tyhmä. Hän haluaa huijata ihmisiä väärentämällä jotain, mikä mainitaan myönteisesti Raamatussa. Hän aikoo käyttää jakeita Jumalan merkistä vakuuttaakseen ihmiset ottamaan hänen merkkinsä, mutta pedon merkin ja toisen otsamerkin välillä on valtava ero. Uskon, että suurin ero näiden kahden merkin välillä tulee olemaan nimi.


Raamattu opettaa, että Antikristus ei tule Isä Jumalan nimessä. Antikristus tulee omassa nimessään. En ole varma, aikooko hän käyttää nimeä Jeesus vai "Yeshua" (Hebrew Roots -liikkeen promotoima tekaistu nimi), mutta riippumatta siitä, mitä nimeä hän tarkalleen käyttääkään, hän väittää olevansa Jeesuksen Kristuksen toinen tuleminen. Eksyttääkseen heidät, jotka tietävät, että merkin tulisi olla Isän nimi, Antikristuksen on opetettava oppia, jonka mukaan Isän nimi on Jeesus/Yeshua ja että "Jeesus on Isä Jumala".


Yhä suositumpi "ykseys"-oppi kieltää Isän ja Pojan välisen eron, mikä tekee helppommaksi eksyttää heidät, jotka olisivat muuten saattaneet kyseenalaistaa, että miksi merkki, joka heitä pyydetään ottamaan, ei ole Isän nimi. Modernit versiot tukevat ykseyttä muuttamalla avainjakeen siten, että pedon merkki on sekä Isän että Pojan nimi. Näin Ilmestyskirja 14:1 sanoo ESV:ssä:


“Then I looked, and behold, on Mount Zion stood the Lamb, and with him 144,000 who had his name and his Father's name written on their foreheads.” - Revelation 14:1 (ESV)


Tässä on sama jae Kuningas Jaakon Raamatusta:


“And I looked, and, lo, a Lamb stood on the mount Zion, and with him an hundred forty and four thousand, having his Father's name written in their foreheads.” Revelation 14:1 (KJV)


Oikea Jumalan Sana kertoo meille tarkasti, että Isän nimi tulee olemaan vanhurskaiden otsassa.


On hälyttävää, kuinka hyvin ykseys-oppi sopii Antikristuksen agendaan. Vaikka ykseys/modalismi oli olemassa Kristuksen jälkeisinä vuosisatoina, se hylättiin ja lopulta katosi vuosisatojen ajaksi ennen kuin "ykseys-helluntailainen" -liike herätti sen henkiin vuonna 1913. Raamattuun uskovat kirkot ovat pitäneet tämän oudon opin loitolla vuosia, mutta se on juuri nyt alkanut hiipiä evankelisiin- ja baptistikirkkoihin. Uskon tämän johtuvan siitä, että väärä oppi ykseydestä on lopunajan harhaoppi, jota käytetään tasoittamaan tietä Antikristukselle. Juutalaiset, muslimit, hindut ja sikhit uskovat kaikki "ykseys"-tyyppiseen jumalaan, joten kaikkien uskontojen yhdistämiseksi Kolminaisuus on hylättävä.


Sen sijaan, että yrittäisimme tehdä kompromissin ykseys-hereetikkojen kanssa, meidän on pysyttävä lujasti perinteisessä, raamatullisessa kolminaisuusnäkemyksessä, johon jokainen baptisti on uskonut satojen ja satojen vuosien ajan. Raamattu opettaa selvästi, että Kolminaisuus koostuu kolmesta erillisestä persoonasta, jotka ovat yksi Jumala.


Tässä on saarna Kolminaisuudesta:


Kirjoitus on käännös Pastori Andersonin "Oneness Heresy Paving the Way for the Antichrist" artikkelista: https://sanderson1611.blogspot.com/2017/07/oneness-heresy-paving-way-for-antichrist.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Mitä Apostolien teot 2:38 opettaa pelastuksesta?

Jeesus Vietti 3 Päivää ja 3 Yötä Helvetissä