Totuudenmukainen Menestyssaarnaus

Terveyttä ja vaurautta lupaava menestysevankeliumi on valhe. Menestyssaarnaajat opettavat, että jos palvelet Herraa, sinulla menee aina kaikki hyvin. Monta kertaa, koska reagoimme tuohon valheeseen, unohdamme sen tosiasian, että Jumala siunaa meitä tottelevaisuudestamme. Jokaiseen väärään oppiin on yleensä sekoitettu totuutta. Totuus on, että Jumala tulee palkitsemaan meidät ja antaa meidän lopulta menestyä, mutta meidät on myös kutsuttu elämään kärsimyksen ja vaivan täyttämää elämää.

"Vanhurskaalle tapahtuu paljo pahaa; mutta Herra hänen niistä kaikista päästää." Psalmi 34:20 [19]

Jeremian elämä on tästä täydellinen esimerkki. Jeremian luvussa 40 näemme Jerusalemin kukistumisen seuraukset. He piirittivät Jerusalemia pitkän aikaa. He tappoivat kaikki päämiehet. He puhkaisivat Sidkian silmät. Kaupunki on tuhottu, talot on poltettu ja kaldealaiset ovat ottaneet vallaan.

Taistelun päätyttyä he vangitsivat kaikki tärkeät ihmiset Jerusalemissa. Jeremia oli näiden vankien joukossa, mutta Nebuzaradan, sotajoukon päällikkö, itse asiassa päästää Jeremian menemään. Katso mitä jakeessa 4 sanotaan:

"Ja nyt katso, minä olen sinun tänäpänä päästänyt kahleista, joilla sinun kätes olivat sidotut. Jos sinulle kelpaa mennä minun kanssani Babeliin, niin tule, minä tahdon katsoa sinun parastas; ja jollet sinä tahdo tulla minun kanssani Babeliin, niin anna olla: katso, siellä on sinulle koko maa edessäs: kussa sinä luulet itselles hyvän olevan ja sinulle kelpaa, niin mene sinne."

Periaatteessa Nebuzaradan sanoi Jeremialle, että jos haluat tulla Babyloniin, minä pidän sinusta henkilökohtaisesti huolta ja varmistan, että sinulla on mitä tarvitset. Tai jos sinusta ei ole hyvä idea mennä Babyloniin, jää tänne. Jumala toimi ihmeellisesti Nebukadnessarin, Nebusaradanin ja muiden sydämissä siunatakseen Jeremiaa.

"Jos jonkun tiet ovat Herralle kelvolliset, niin hän myös kääntää hänen vihamiehensä rauhaan." Sananlaskut 16:7

Jeremia oli tähän menessä käynyt läpi monia vaikeita aikoja . Hän vietti paljon aikaa vankilassa. Kerran hän oli liejukuopassa, joka oli kirjaimellisesti kuin ulkokäymälän reikä, ilman ruokaa syödäkseen. Jeremia 40:ssä Jeremia on siinä vaiheessa elämäänsä, jolloin hän on maksanut maksunsa ja asiat ovat vihdoin kääntymässä hänen osaltaan parempaan suuntaan. Hänellä on rahaa ja vapautta ja hän saa asua missä haluaa.

Jumala antaa meidän menestyä, kun teemme oikein, mutta terveys- ja vauraussaarnaajat jättävät huomiotta kaikki koettelemukset ja murheet matkan varrella. Meidän on ymmärrettävä, että on olemassa aikajana: Ensin on kärsimystä; sitten meitä siunataan.

Job on toinen loistava esimerkki ihmisestä, joka kärsi jonkin aikaa, mutta jota siunattiin pitkällä aikavälillä:

"Ja Herra siunasi Jobia sitte enempi kuin ennen," Job 42:12a

"Ole viatoin, ja pidä sinus oikein; sillä senkaltaiset viimein menestyvät;" Psalmi 37:37

Kun elät Herralle, sinua siunataan lopulta. Loppujen lopuksi tulet menestymään. Se ei ehkä vaikuta siltä juuri nyt, mutta joskus kun katsot elämääsi taaksepäin, voit sanoa: "Jeesus johdatti minua koko matkan."

"Ja koska me hyvää teemme, niin älkäämme suuttuko; sillä aikanansa mekin saamme niittää ilman lakkaamatta." Galatalaisille 6:9

Tässä on saarna Jeremian 40. luvusta, joka kattaa tämän aiheen:



Tämä kirjoitus on käännös Pastori Andersonin "Truthful Prosperity Preaching" artikkelista: https://sanderson1611.blogspot.com/2017/01/truthful-prosperity-preaching.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ykseys-harhaoppi tasoittaa tietä Antikristukselle

Mitä Apostolien teot 2:38 opettaa pelastuksesta?

Jeesus Vietti 3 Päivää ja 3 Yötä Helvetissä