Behemot ja Dinosaurukset


"Katso nyt Behemotia, jonka minä sinun vierees tehnyt olen, joka syö heiniä niinkuin härkä. Katso, hänen väkensä on hänen kupeissansa, ja hänen voimansa hänen vatsansa navassa. Hänen häntänsä ojentuu niinkuin sedripuu, ja hänen salaisen kalunsa suonet ovat niinkuin puun oksat. Hänen luunsa ovat vahvat niinkuin vaski, hänen ruotonsa niinkuin rautaiset seipäät. Hän on alku Jumalan teistä; joka hänen tehnyt on, hän voittaa hänen miekallansa. Vuori kantaa hänelle ruohot; ja kaikki pedot leikitsevät siellä. Hän makaa mielellänsä varjossa, lymyssä kaisloissa ja mudassa. Pensas peittää hänen varjollansa, ja ojan halavat peittävät hänen. Katso, koska virta ylöttää häntä, niin ei hän pelkää: hän on rohkia, vaikka Jordan hänen suuhunsa asti kuohuis. Hän saavutetaan nähtensä, ja pauloilla pistetään hänen nenänsä lävitse." Job 40:10-19 [15-24]

Mikään tunnettu elävä eläin ei sovi tähän kuvaukseen. Kommentaareissa sanotaan usein, että Behemot oli elefantti tai virtahepo. Ongelma näissä teorioissa on, että norsun tai virtahevon häntä ei ole millään tavalla setripuun kaltainen. Behemot oli selvästi suurempi ja sillä oli tukevampi häntä, mikä vastaa enemmänkin jonkin Brontosauruksen kaltaisen kuvausta. Pysy muutenkin kaukana kommentaareista, koska ne usein ohjaavat sinut harhaan.

Ihmiset käyttävät usein dinosauruksia yrittäessään kumota Raamattua, mutta dinosaurusten olemassaolo itse asiassa todistaa Raamatun olevan oikeassa. Dinosaurusten jäänteet löydettiin vasta 1800-luvulla, mutta meille on kerrottu Behemotista ja Leviatanista jo Jobin kirjassa, joka on yksi Raamatun vanhimmista kirjoista.

"Taidatkos vetää Leviatanin ongella, ja sitoa hänen kielensä nuoralla?" Job 40:20 [41:1]

En välttämättä usko kaikkiin dinosauruslajeihin tai siihen, että ne näyttivät tarkalleen siltä, miltä tiedemiehet sanovat niiden näyttäneen. On selvää, että he ovat löytäneet suuria luita, ja Raamattu vahvistaa valtavien olentojen olemassaolon, mutta uskon, että monet dinosauruslajeista, joista he kertovat meille tänään, on rakennettu näyttämään enemmän puuttuvilta renkailta.

Joissakin niissä museoissa näkemissäsi valtavissa luurangoissa on vain yksi oikea luu. On kuitenkin olemassa tiettyjä olentoja, jotka he ovat todella löytäneet. Minulle ei ole ongelma uskoa villamammuttiin ja sapelihammastiikeriin, ja uskon myös, että oli olemassa dinosauruksia, jotka olivat samankaltaisia kuin se, mikä nykyään tunnetaan Brontosauruksena. Lohikäärmelegendat ja useissa kulttuureissa nähdyt taideteokset tukevat myös valtavien maa- ja merieläinten rinnakkaiseloa ihmisten kanssa.

Minulla on ongelma sen kanssa, kuinka evolutionistit kuvaavat tiettyjä dinosauruksia tavalla, joka sopii heidän agendaansa. Tarkoitan, että oli luultavasti olemassa valtava dinosaurus, kuten Tyrannosaurus Rex, mutta he odottavat meidän uskovan, että se oli niin suuri ja voimakas, mutta sillä oli ne luisevat, lyhyet kädet. Eikä ainostaan se, vaan miettikäähän kuinka tyhmä T-Rex oli, jos sillä kesti miljoonia vuosia kehittyä herneaivoiseksi kanaksi?

Kukaan ei voi tietää tarkalleen, millaisia dinosaurukset olivat muutaman satunnaisen luun perusteella, mutta kaiken, mitä minun tarvitsee tietää dinosauruksista, minä saan Jobin kirjan luvuista 40 ja 41.

"Katso nyt Behemotia, jonka minä sinun vierees tehnyt olen..."

Tuo todistaa, että ihmiset ja dinosaurukset olivat olemassa yhtä aikaa. Jumala laittaa tuollaisia asioita Raamattuun syystä. Hän tiesi, että ihmiset tulisivat myöhemmin sanomaan, että dinosaurukset olivat esihistoriallisia, joten hän piti huolen sen mainitsemisesta, että ne luotiin samana päivänä kuin ihmiset.

Tässä on artikkeliin liittyvä saarna:



Kirjoitus on käännös Pastori Andersonin "Behemoth and Dinosaurs" artikkelista: https://sanderson1611.blogspot.com/2017/01/behemoth-and-dinosaurs.html


Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ykseys-harhaoppi tasoittaa tietä Antikristukselle

Mitä Apostolien teot 2:38 opettaa pelastuksesta?

Jeesus Vietti 3 Päivää ja 3 Yötä Helvetissä