Sinun Ulkonäkösi



"Sinun hallussas ovat minun munaskuuni: sinä peitit minun äitini kohdussa. Minä kiitän sinua sen edestä, että minä niin aivan ihmeellisesti tehty olen: ihmeelliset ovat sinun tekos, ja sen minun sieluni kyllä tietää. Ei minun luuni olleet sinulta salatut, kuin minä siinä salaisesti tehty olin, kuin minä maan sisällä niin taitavasti koottu olin. Sinun silmäs näkivät minun, kuin en vielä valmistettu ollut, ja kaikki päivät sinun kirjaas olivat kirjoitetut, jotka vielä oleman piti, joista ei yksikään silloin vielä tullut ollut." 
Psalmi 139:13-16

Kun lapsi kehittyy äitinsä kohdussa, Jumala itse asiassa muovaa ja muokkaa häntä. Ihmiset kamppailevat usein omaan ulkonäköönsä tyytymättömyyden kanssa. Toisilla on päinvastainen ongelma ja he tulevat omahyväisiksi ulkonäöstään. Sen ymmärtäminen, että Jumala loi sinut juuri sellaiseksi miltä hän halusi sinun näyttävän, pitäisi auttaa kumpaankin ongelmaan.

Seuraava kohta kuvaa naisia, jotka olivat turhamaisia ja ylpeitä ulkonäöstään:

"Silloin on Herra ottava kenkäin kaunistuksen pois, ja koriasti kudotut rihmat ja soljet, Käädyt, ja rannerenkaat ja seppelit, Kalliit pääliinat, ja polukset, ja päärihmat, ja lemausastiat, ja korvarenkaat, Sormukset ja otsalehdet, Juhlavaatteet, ja kaaput, ja timpit, ja kukkarot, Peilit ja pienet liinavaatteet, ja lakit ja suvihameet. Ja pitää häijy löyhkä hyvän hajun edestä oleman, ja nuora vyön edestä, ja paljas pää kaharain hiusten edestä, ja ahdas säkki avaran hameen edestä. Nämät kaikki sinun kauneutes siaan." Jesaja 3:18-24

Tässä kuvatut naiset olivat hienosti kalleilla vaatteilla ja asusteilla koristautuneita, ja heillä oli ylpeä ilme. Jatkuva oman ulkonäön miettiminen on ylpeyttä, koska oletat, että ihmiset välittävät ulkonäöstäsi enemmän kuin he todellisuudessa välittävät.

"Otollinen olla on petollisuus, ja ihana olla on turha; vaan vaimo, joka Herraa pelkää, ylistetään." Sananlaskut 31:30 

Jos sinä olet sinkku nainen, joka haluaa vetää puoleensa oikeanlaisia miehiä, sinulla on oltava pyhä ulkonäkö. Tyylikkäästi pukeutunut nainen on kaunis asia – se on erilaista kauneutta, joka herättää kunnioitusta himokkaiden ajatusten sijaan.

"Niin myös että vaimot kohtuullisissa vaatteissa olisivat ja kaunistaisivat itsensä hävyllä ja kainoudella, ei kahara-hiuksilla, eli kullalla, eli päärlyillä, eli kalliilla vaatteilla, Vaan niinkuin niille vaimoille sopii, jotka jumalisuuden hyväin töiden kautta osoittavat." 1. Timoteus 2:9-10

Kauneus on pitkälti katsojan silmissä, mutta selvästikin jotkut ihmiset ovat komeampia tai kauniimpia kuin toiset. Meidän ei kuitenkaan pitäisi katsoa, mitä Jumala loi, ja kutsua ihmistä rumaksi. Kun ihmiset näyttävät muiden silmissä rumilta, on todennäköistä, että he ovat jollain tavalla väärinkäyttäneet tai muunnelleet kehoaan.

Tämä on äärimmäinen esimerkki, mutta kun Jumala loi Michael Jacksonin, hän loi pienen mustan pojan, joka lauloi ABC 123:a. Jumala ei luonut hirviötä, joksi hän myöhemmin muuttui. Ole tyytyväinen siihen, millaiseksi Jumala sinut loi, ja tiedä, että olet kaunis Jumalan silmissä. Ei ole tarvettta drastisesti muuttaa ulkonäköäsi plastiikkakirurgialla, paksulla meikillä tai näännytys dieetillä.

Toisaalta meidän ei pitäisi näyttää huolimattomilta. On eri asia näyttää luonnolliselta kuin laiskalta. Hygienia, siisteys ja terveellinen ruokavalio voivat merkittävästi auttaa sinua näyttämään parhaalta mahdolliselta versiolta itsestäsi. Raamatun ihmiset käyttivät aikaa näyttääkseen edustavilta:

"Niin pese itses ja voitele sinus, ja vaateta itses ja mene luvaan, ettei yksikään sinua tunne, siihenasti kuin syöty ja juotu on." Ruut 3:3

"Hän tekee itsellensä makausvaatteita: valkia kallis liina ja purppura ovat hänen pukunsa." Sananlaskut 31:22

Sinun ei pitäisi tulla ylpeäksi ulkonäöstäsi eikä myöskään murehtia siitä. Tajua, että Jumala sai sinut tietyn näköiseksi tiettyä tarkoitusta varten – vaikka sinä et ymmärtäisi sitä. Ihmiset, joilla on suorat hiukset, toivovat heillä usein olevan kiharat hiukset ja päinvastoin. Toiset toivovat, että he voisivat olla lyhyempiä tai pidempiä, mutta Jumala tiesi mitä hän teki, kun hän loi meistä jokaisen. Ehkä sinun täytyy pitää parempaa huolta itsestäsi lihottamalla tai laihduttamalla, mutta älä anna Hollywoodin aivopestä sinua ajattelemaan, että sinun on oltava tietyn kokoinen tai tietyn näköinen ollaksesi attraktiivinen.

Tässä on saarna sinun ulkonäöstäsi:


Kirjoitus on käännös pastori Andersonin "Your Appearance" artikkelista: https://sanderson1611.blogspot.com/2016/08/your-appearance.html

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Ykseys-harhaoppi tasoittaa tietä Antikristukselle

Mitä Apostolien teot 2:38 opettaa pelastuksesta?

Jeesus Vietti 3 Päivää ja 3 Yötä Helvetissä